Styrk din idé

Har du fået en god idé, bør du også vide, hvad du kan gøre for at få det meste ud af den. Her på siden lærer du hvorfor, hvordan og om, du skal beskytte din gode idé med en IP-rettighed. For det kræver hårdt arbejde at gøre en god idé til en succesfuld virksomhed. Hårdt arbejde, som hurtigt kan gå tabt, hvis ikke du har styr på dine rettigheder. 

Følg de fire trin, og lær at få styr på dine rettigheder

Vi har samlet den vigtigste viden om IP-rettigheder til dig og forklaret det nemt og enkelt i fire trin.
God fornøjelse. Lad være med at springe nogle af trinene over - de er alle vigtige. 

Bliv klogere på de tre IP-rettighedsområder

Har du været igennem de fire trin? Hvis du vil vide mere efter at have været de fire trin igennem, kan du gå endnu mere i dybden med de enkelte rettighedsområder herunder.

Hvad er et patent?

Du kan få patent på den tekniske udformning af din idé. Du kan altså ikke få patent på en idé, med mindre du kan beskrive, hvordan man teknisk udfører den. Se videoen og hør mere om, hvad et patent er. 

Læs mere

Hvad er et varemærke?

Du kan bruge et varemærke i mange situationer og til mange idéer. Et varemærke er en eneret til de elementer, der kendetegner din virksomhed. Det er typisk din virksomheds navn, logo eller produktnavne.

Læs mere

Hvad er en designbeskyttelse?

Du kan beskytte dit produkts udformning og udseende ved at registrere dit design. Beskyttelsen gælder det visuelle helhedsindtryk, og dækker over linjer, konturer, farver, form og struktur.

Læs mere

Få inspiration, og lær hvordan andre bruger rettigheder

Er du underviser?

Vi har udviklet et undervisningsforløb om rettighedsområdet for studerende på professionshøjskoler. Find det her